Ana Sayfa

Kategori

Sayaç

Sigara çocuğunuzun kalbini incitir

9 Haziran 2010 Çarşamba

Dumanaltına maruz kalmakla, 2 ila 5 yaşlarındaki çocuklarda damar rahatsızlığı arasında bağlantı bulundu.

Amerikan Kalp Derneği´ne sunulan bir araştırmada, dumanaltı olmanın yeni yürümeye başlamış ve obez çocuklarda diğer çocuklara göre daha büyük damar ve diğer rahatsızlıklara neden olduğu, bu çocukların yaşamlarının ileri aşamalarında kalp rahatsızlığına yakalanma riskinin daha yüksek olduğu belirtildi.

Ohio Devlet Üniversitesi´nin yaptığı araştırmaya katılanlardan John Bauer, dumanaltına maruz kalmakla, 2 ila 5 yaşlarındaki çocuklarda damar rahatsızlığı arasında bağlantı bulduklarını ifade ederek, bu yaş grubunda olup aynı zamanda obez olan çocukların damar ve diğer hastalıklara yakalanma riskinin iki kat daha fazla olduğunu vurguladı.

Araştırmada, 52´si küçük erkek ve kız çocuk ile yaşları 9 ila 18 arasındaki 107 dumanaltı olan çocuğun durumu karşılaştırıldı. Küçük çocukların yaşça büyüklere göre 4 kat daha fazla risk altında oldukları belirlendi. Bu duruma küçük çocukların sigara içen ebevenynlerine yaşları gereği daha yakın ve bağımlı olmalarının yol açmış olabileceği kaydedildi.

Küçük çocukların sigara dumanına maruz kalmaları nedeniyle sağlıklı dolaşım sisteminin devamı ve onarımında rol alan ´´endothelial progenitor´´ hücrelerinin sayısının da yüzde 30 oranında düştüğü ortaya çıktı.

ABD´deki çocukların yüzde 25´inin dumanaltı olduğu bildirildi.



Labels:

0 yorum:

Yorum Gönder