Ana Sayfa

Kategori

Sayaç

Yavaş Gelişen Bir Menopoz

9 Haziran 2010 Çarşamba

Çok yavaş gelişen bir menopoz

Menopoz regllerin son bulduğudönemdir. Bu büyük bir hor monsal bozukluğu beraberinde etirir. Sonuç olarak organizma değişir, daha sonra progesteron ve östrojen üretimi durur. Bu iki hormon sadece regllerde etkili değildir. Deri, kemik, beyin kalp: bütün organlar bu iki hormon tarafından etkilenir. Bu ne­denle menopoz “üreme zincirini” durdurur bu hormonların yokluğuçeşitli sarsıntıları beraberinde getirir.

Sık rastlanılanlar arasında:
* Aşırı hararet
* Yorgunluk, sinir bozuklukları
* Libido düşüklüğü
* Vajinal kuruluk, üriner akıntı sayılabilir.

Ve Okinavva’da
Menopoz, birkaç bozukluğa ve küçük rahatsızlıklara neden olur, ama onlar hiçbir zaman ilaç kullanmamışlardır. Okina vva’da oturan kadınlar, hiçbirhormon tedavisi görmeden tartış maların ışığında yıllarca kendi tıbbiilaçlarıyla yaşadılar. Onlar ne hastalandılar (Okinavva’nın ultra modern bir şekilde kendile rini koruduklarını söyleyebiliriz) ne de buna ihtiyaç duydular. Okinavva’lı kadınlar menopozu bir hastalık olarak düşünmezler, diğerleri gibi onu da yaşamın bir parçası olarak görürler ve ya şamlarının geri kalanını çok iyi bir sağlıkla ve güçle sürdürmeyi kendilerine amaç edinirler.

Gerçekte, östrojen ve ya da progesteron (hormonsal yeterli lik tedavisinin başlıcalarıdır) taşıyan ilaçlara başvurmaktansa onların bu hormonları beslenmelerinden karşılamaları daha iyi dir, bu onların ömrünü uzatır. Özellikle mükemmel bir fitoöstro-jen kaynağı olan soya, yani kısacası, bu sebzelerle birlikte me nopozun sebep olduğu semptomların etkileri hafifletilebilir bu nunla birlikte bütünüyle iskelet güçlenir, kalp ve beyin korunur ve kanserin etkilerinden kaçınılır. Bu bir gizem ya da saklanan bir sır değildir: Bu, dikkatli ve düzenli bir sağlık bilgisine sahip bir mantıksal tutarlılıktır.

Menopoza bağlı semptom ağırlaştırıcılar
* Uygunsuz bir beslenme
* Sigara tiryakiliği
* Sedantarite

Menopozu kolaylaştıran veriler
%100 Okinavva beslenmesi! Soya, su yosunu, iyi yağlar, flovoinidler. Bütün bunlar menopozu yavaşlatan bir etkiye sa hiptirler.

Dans etmek, bahçe işleri yapmak, yürümek ve dövüş sporlarıya ilgilenmek (= fiziksel etkinlik)
Ayrıntılı bilgi: Hormon tedavisi izleseniz de izlemeseniz de seçimleriniz ne olursa olsun iyi bir yaşamsal sağlık bilgisi ile ya rarlı bir biçimde iyi bir sağlığa ve uzun bir yaşama kavuşabilir siniz. Birine ya da diğerine karşı olmaya gerek yok.



Labels:

0 yorum:

Yorum Gönder