Ana Sayfa

Kategori

Sayaç

Apandisit Belirtileri Nelerdir?

9 Haziran 2010 Çarşamba


Karın ağrısı apandisitin en önemli belirtisidir. Göbek çevresi ve mide bölgesinde, şiddetli, uzun süreli ve kramplaşmaya müsait bir biçimdedir. 1-12 saat arasında devam ettikten sonra sağ alt bölgeye yerleşen ağrı devam eder. Bazı hastalarda üst bölgelerde görülmeden sağ alt bölümde de görülebilir.

Apendiks isimli dokunun iltihaplanması ile oluşan sorun ve beraberinde neden olduğu ağrı apandisitin durumuna göre farklılık gösterebilir. Sırta vuran, kasığa yayılan ağrılar oluşabilir.

İştah yokluğu neredeyse tüm apandisit vakalarında görülür. Hatta iştahsızlık olmadığı durumlarda teşhisin doğru yapılıp yapılmadığı bile değerlendirilmektedir. Hastaların beşte dördünde kusma vardır. En az bir ya da iki kez kusma gözlenmektedir. Karın ağrısı başlamadan önce kabızlık şikayeti de görülür. Bazı hastalar ve özellikle çocuklarda ise ishal görülmektedir. Bu nedenle bağırsak hareketleri apandisit tanısında güvenilir bir kaynak olmadığından gözardı edilir.

Belirtilerin görülmesinde ise ilk olarak iştahsızlık, karın ağrısı ve kusma sırası vardır. Kusma en erken belirti ise tanıda bir hata olabileceği genellikle doktorlar tarafından vurgulanan bir gerçektir.



Labels:

0 yorum:

Yorum Gönder